Analýza vývoja ekonomických charakteristík v oblasti podnikania v roku 2006 - Strážovská, Helena
V našom príspevku sa zamýšľame nad zmenami a tempami rastu právnických a fyzických osôb. Ide o skutočnosť, že práve podnikatelia a malí a strední podnikatelia vytvárajú príležitosti k rastu zamestnanosti a v konečnom dôsledku aj k rastu príjmov obyvateľstva. Dlhodobý vývoj právnických a fyzických osôb na Slovensku. Obchodné spoločnosti, zahraničné osoby, neziskové inštitúcie, rozpočtové a príspevkové organizácie - osobitosti vývoja od roku 1993. Živnostníci - vývoj od roku 1993 - osobitosti a tendencie v Slovenskej republike. Kvantitatívna a kvalitatívne zmeny najmä v období rokov 2001 až 2006.