"Čo outsourcovať ?" Rozhodovanie sa podniku o vyčlenení podnikových činností - Milecová, Miroslava
Pojem outsourcing pochádza z amerického hospodárstva a je zložený z pojmov "Outside Resource Using" (voľne preložené ako využívanie vonkajších zdrojov). Je to teda koncepcia, ktorá sa zakladá na odbere zdrojov z oblasti mimo podniku. Za outsourcing sa nepovažuje jednorazový výkon určitých činností, je to dlhodobé, výsledkovo orientované partnerstvo, kde externý poskytovateľ služieb preberá a vykonáva činnosti tradične vykonávané v spoločnosti. Strategické rozhodovanie o outsourcingu. Najčastejšie faktory neúspechu outsourcingu v spoločnosti. Určenie súčasných hraníc organizácie a jej kľúčových činností. Kľúčové, kritické a podporné aktivity v podniku. Kritériá pre outsourcovanie podnikových činností.