Využitie Štrukturálnych fondov na realizáciu priemyselných parkov - Pásztorová, Jana, 1960-
Priemyselný park - definície a legislatíva. Inovácie a malé a stredné podniky v procese globalizácie. Vybrané ukazovatele inovácií na Slovensku, percentuálny podiel z obratu MSP ako náklady na inovácie. Sektorový Operačný program Priemysel a služby (SOP PS), jeho členenie, priority a opatrenia. Podpora budovania priemyselných parkov, podpora budovania výskumných a vývojových centier. Stav implementácie SOP PS. Priemyselné parky je potrebné chápať ako inovačné póly rastu, ktoré majú kľúčovú úlohu pri šírení inovácií. Parky musia žiť z regiónu a pre región. Spájanie parkov na transregionálnej úrovni. Systém čerpania finančných prostriedkov z EÚ je možné považovať za komplikovaný a to najmä preto, že ide o peniaze európskych daňových poplatníkov, a preto je treba k nim pristupovať efektívne a transparentne. Je potrebné motivovať ľudí v regiónoch, aby využívali potenciál svojho regiónu, pripravovali kvalitné projekty.