Sociálny dialóg a kolektívne vyjednávanie a ich miesto v marketingovej komunikácii - Juriková, Benita, 1973-
Sociálny dialóg je vyjednávanie medzi dvoma základnými subjektami (zamestnávateľmi, reprezentovanými zväzmi zamestnávateľov a zamestnancami, reprezentovanými odborovými organizáciami). Cieľom sociálneho dialógu je dosiahnuť sociálny zmier a predchádzať sociálnym nepokojom narušujúcim štátnu ekonomiku. Na Slovensku v súčasnosti vládne neochota viesť sociálny dialóg, chýba podpora zo strany štátu. Úrovne sociálneho dialógu ako nástroja marketingovej komunikácie (tripartita, bipartita, podniková úroveň).