Ropa a finančné deriváty - Petruška, Rastislav
Burza NYMEX a jej future. Ropa na burze NYMEX . Fyzické futures kontrakty. Podmienky kontraktu. Kvalita a dodávky ropy. Krakové rozpätia (Crack spreads). Príklad Opčného capu, flooru a collaru. Floor pomocou kúpy put opcie. Collar.