Globalizácia a multikulturalizmus-vzájomné vzťahy a súvislosti - Bláhová, Mária
Pojem globalizácia v súčasnosti. Anomálie globalizácie. Sociálna a politická dimenzia globalizácie. Úvahy o multikulturalizme. Hľadanie spôsobu k naplneniu ľudských a občianskych práv v jednotlivých krajinách.