Teórie menovej integrácie - (relevantná?) platforma pre úspešné pôsobenie krajín v eurozóne - Muchová, Eva, 1961-
Teoretické aspekty menovej integrácie a názory významných ekonómov na otázky vytvorenia a fungovania EMU. Teória optimálnej menovej oblasti. Protirečivé názory na proces európskej menovej integrácie. Odmietavý postoj Miltona Friedmana. K najväčším prívržencom EMU patrí Róbert Mundell, ktorý je priekopníkom teórie optimálnej menovej oblasti.