Ako dať zbohom ruskému Gazpromu - Baláž, Peter
Rýchlo rastúca spotreba všetkých druhov energetických médií a ich relatívne obmedzený objem a dostupnosť vyvolávajú nevyhnutnosť prípravy rôznych bezpečnostných doktrín, alebo alternatívnych programov. Situácia v oblasti ťažby a exportu plynu a ropy na území bývalého Sovietskeho zväzu. Dopravné alternatívy.