Mobilita pracovníkov ako nástroj zvyšovania konkurencieschopnosti ekonomiky - Chandoga, Roman
Na celoeurópskej úrovni bola v roku 2000 prijatá stratégia, v ktorej sa jednotlivé štáty zaviazali, že popri svojich základných ekonomických cieľoch, vynaložia úsilie o zväčšenie množstva pracovných miest a prispejú k lepšej sociálnej kohézii. Ako je tomu dnes a akými nástrojmi sa snaží SR prispieť k dosiahnutiu stanovených cieľov. Vláda SR implementuje politiku, ktorá je zameraná tak na zvýšenie vnútornej mobility pracovnej sily, ako aj medzinárodnej, predovšetkým prihraničnej mobility pracovnej sily. Vnútorná a vonkajšia mobilita pracovníkov. Zvyšovanie mobility pracovníkov je jednou z možností zvyšovania konkurencieschopnosti ekonomiky.