Hodnotenie dopadov Lisabonskej stratégie prostredníctvom endogénnych teórií rastu - Lábaj, Martin, 1982-
Historické pozadie formovania endogénnych teórií ekonomického rastu. Obohatenie ekonomickej teórie prácami P. Romera a R. Lucasa. Závery štúdie G. Gelauffa a A. Lejoura, ktorá hodnotí dopady revidovanej Lisabonskej stratégie prostredníctvom modelu založeného na endogénnych teóriách rastu. Závery pre Slovensko.