Rizikový kapitál ako jedna z foriem pomoci podnikom - Kopkáš, Peter
V súčasnosti sa hľadajú možnosti, ako podporiť investície do rozvoja podnikania. V zahraničí je jednou z najrozšírenejších foriem investovania do MSP tzv rizikový kapitál (venture kapitál), ktorý sa v SR doteraz málo využíva. Charakteristika pojmu rizikový kapitál, spôsoby investovania rizikového kapitálu. Na Slovensku je nedostatočné množstvo fondov rizikového kapitálu. Dôvody pomalšieho rozvoja tejto formy financovania na Slovensku.