Konflikt na rieke Dnester/Podnesterský konflikt - Raneta, Leonid, 1982-
Konflikt na rieke Dnester pre investičnú príležitosť krajiny. Stručná charakteristika regiónu. Význam Podnesterka pre Moldavsko. Politické a ekonomické dôsledky podnesterského konfliktu. Hlavné kroky vykonané po ceste vyriešenia konfliktu. Geopolitický kontext. Regionálny a národný kontext.