Vývoj environmentálnej politiky EÚ. - Gálová, Lucia
Ciele environmentálnej politiky. Rozvoj politiky ochrany životného prostredia. Idealistický štart 1973-1983. Smerom k jednotnému trhu 1982-1987. Smerom k integrácii environmentálnej politiky 1987-1992. Stagnácia environmentálnej politiky 1992-1995. Dôvody pre stagnáciu environmentálnych politík. Priority environmentálnej politiky v 20 a 21. storočí.