Teoretické vymedzenie transformujúcich sa ekonomík - Zvončeková, Janka
Vymedzenie pojmu a ciele ekonomických reforiem. Alternatívy ekonomických reforiem. Trhový mechanizmus a trhové reformy. Proces prvotnej akumulácie kapitálu a rozvoj súkromného vlastníctva. Štátne riadenie a štátne regulovanie ekonomiky. Stabilizačná politika štátu. Ekonomický rast a ekonomický rozvoj.