Komparácia manažérskych simulácií a ich využitie pri výučbe budúcich manažérov - Roby, Zuzana
Manažérske simulácie patria k progresívnym metódam vzdelávania manažérov. Manažérske simulácie rôznej obtiažnosti sa v čoraz väčšej miere využívajú nielen na akademickej pôde, ale aj pri experimentálnych tréningoch rôznych inštitúcií. Základnou úlohou študentov - účasníkov manažérskych simulácií je založenie a vedenie úspešného podniku v rámci simulovanej domácej alebo medzinárodnej konkurencie. Konkrétnou úlohou každého tímu je riadenie výroby a predaja kvalitných výrobkov, výskum a vývoj nových komponentov a úspešná propagácia a reklama svojich produktov. Mimoriadne dôležitou oblasťou tímu je tiež strategické a taktické plánovanie a aj samotná organizácia a riadenie práce v tíme. Manažérske simulácie využívané na FPM, najčastejšie používané manažérske simulácie medzi študentmi FPM. Význam absolvovania celej manažérskej simulácie pre účastníka.