Energetická bezpečnosť Európy - Fabuš, Michal
Závislosť Európskej únie na dovoze ropy a plynu. Energetická politika a globalizácia. Investície do nových technológií a obnoviteľných zdrojov. Konkurencieschopnosť a lisabonská stratégia. Ochrana životného prostredia a záväzky Kjótského protokolu pre EÚ.