Eurojust - Martyniv, Halina
Eurojust je novým orgánom Európskej Únie, ktorý bol zriadený v roku 2002 s cieľom zvýšiť efektívnosť a kvalifikovanosť spolupráce úradov členských štátov pri vyšetrovaní a stíhaní závažných foriem cezhraničnej a organizovanej kriminality. 1 mája 2002 sa Eurojust rozšíril o 10 nových národných členov z nových členských štátov. Ciele Eurojustu. Všeobecné právomoci Eurojustu.