Dôsledky vstupu nových členských štátov Európskej únie na prácu Európskeho parlamentu - Mattoš, Boris, 1977-
Sila Európskeho parlamentu bola vždy úzko prepojená s jeho schopnosťou efektívne organizovať svoju prácu. Predtým ako Európsky parlament začal disponovať výraznejšími právomocami, jeho vplyv sa uplatňoval najmä prostredníctvom vlastných iniciatív, napríklad formou nezáväzných rezolúcií. Pohľad na históriu vzniku, organizačnú štruktúru a fungovanie Európskeho parlamentu.