Medzinárodná migrácia aktuálna výzva pre EÚ - Ondrušek, Miloš
Základné dimenzie a kľúčové prvky medzinárodnej migrácie vo vzťahu k súčasnému a budúcemu vývoju v európskom priestore ( najmä priestor EÚ). Základné úrovne analýz príčin zahraničnej migrácie. Dopady migrácie na zúčastnené krajiny. Členenie migrácie z teritoriálneho hľadiska.