Implementácia rozvojovej pomoci v rámci Európskej únie - Raslavská, Ivana
Inštitucionálna podpora rozvojovej pomoci a princíp jej implementácie v podmienkach Európskej únie. Úloha Európskeho Parlamentu ako tvorcu politiky a kontrolného orgánu v oblasti rozvojovej pomoci. Implementácia rozvojovej pomoci prostredníctvom direktoriátov a ďalších orgánov Európskej komisie. Popis priamej účasti členských štátov, participácia mimovládnych organizácii ale aj jednotlivcov – občanov EÚ na riešení problémov ekonomicky slabo rozvinutých štátov.