Preklad ekonomickej terminológie v období globalizácie - Pauleová, Milada
Problematika novej terminológie v ekonomických textoch. Terminológia rozdelená podľa spôsobu prenikania do slovenčiny. Nesprávne používanie termínov. Prevzatá terminológia - uľahčená komunikácia v cudzom jazyku. Najčastejšie preberané termíny z agličtiny.