Ekonomie náboženství - je hypotéza sekularizace opodstatněná? - Loužek, Marek
Prvý systematický náčrt ekonómie náboženstva. Základy ekonómie náboženstva u Adama Smitha. Hypotéza sekularizácie a jej možné zdôvodnenia. Analýza modelov náboženského správania sa - alokácia času na náboženské aktivity a investície do náboženského kapitálu. Náboženský trh v dokonalej a nedokonalej konkurencii. Empirické výskumy.