Komplexní systémy v teoriích F.A. Hayeka a H.A. Simona - Chytilová, Julie
Problematika komplexných systémov a väzby niektorých myšlienok F.A. Hayeka a H.A. Simona k súčasným prístupom využívajúcim umelú inteligenciu. Rozbor diel týchto osobností prináša zaujímavé poznatky o tom, že vznik ekonómie využívajúcej distribuovanú umelú inteligenciu je prirodzeným vyústením myšlienok týchto ekonómov.