Zelená kniha (1) - Majerčáková, O.
Prispôsobenie sa zmene klímy v Európe - možnosti na uskutočnenie opatrení na úrovni EÚ. Komentár ku kľúčovým otázkam Zelenej knihy. Najzávažnejšie účinky zmeny klímy na prírodné prostredie, hospodárstvo a spoločnosť v Európe. Nepriaznivé dôsledky zmeny klímy, ktoré sa Slovenska dotýkajú najviac. Ovplyvní zmena klímy priority stanovené v rámci vonkajších politík EÚ ? Päť najdôležitejších oblastí výskumu, ktoré treba riešiť prednostne.