Transsibírska magistrála je výhodná, ale... - Hansenová, Heda
Ázia a Európa tvoria jeden súvislý kontinent, takže sa ponúka riešenie, ktoré spočíva v preprave tovaru medzi juhovýchodnou Áziou a Európou prostredníctvom využitia viacerých druhov dopráv. Význam leteckej prepravy, vnútrozemskej vodnej prepravy, železničnej prepravy.