Zodpovednosť za spreneveru prostriedkov z rozpočtu EÚ - Klátik, Jaroslav
Sprenevera prostriedkov z rozpočtu Európskych spoločenstiev na území Slovenskej republiky. Charakteristika finančných záujmov Európskej únie. Činnosť Európskeho úradu pre boj proti podvodom, jeho Centrálneho kontaktného úradu v Slovenskej republike. Postup pri administratívnom vyšetrovaní spáchaných podvodov. Trestnoprávny aspekt ochrany finančných záujmov prostredníctvom slovenského Trestného zákona.