Kvalita života z pohľadu humánnej geografie - Ira, Vladimír
Definovanie pojmu kvalita života, problémy pri definovaní. Niekoľko poznámok k histórii výskumu. Dve základné dimenzie kvality života - kvalita prostredia, ľudské blaho. Oblasti kvality života. Indikátory kvality života. Prístupy k meraniu kvality života. Kvalita života v geografických výskumoch. Význam a perspektívy výskumu kvality života.