ASEAN hľadá miesto vo svete - Pressburg, Adrian Peter
ASEAN - Združenie krajín juhovýchodnej Ázie sa snaží o prehlbovanie integrácie podľa vzoru Európskej únie. Prijatie charty, ktorá dáva zoskupeniu základný rámec právnej subjektivity, aby mohlo do roku 2015 vytvoriť jednotný trh s pevným právnym systémom. Problém s členským štátom Mjanmarskom (bývalá Barma), kde vládne diktátorský režim. Nesmierne nerastné bohatstvo tohto štátu. ASEAN a EÚ. ASEAN a svet.