Comparative analysis of less-favoured areas payments in the EU states - Štolbová, Marie
Základné ciele podpory rozvoja vidieka v programovom období 2007-2013. Porovnanie podmienok jedného z opatrení programu rozvoja vidieka - poskytovanie platieb pre menej priaznivé oblasti a modulácia v závislosti na veľkosti podniku. Ak vezmeme do úvahy rôznorodosť európskych regiónov, rozdielne postavenie poľnohospodárstva v jednotlivých štátoch EÚ a veľkostnú štruktúru fariem, je obtiažne prijať jednotný prístup riešenia tejto problematiky. Implementácia bez hlbokej analýzy by mohla viesť k nežiadúcim dopadom a bude vyžadovať prispôsobenie pravidiel špecifickej situácie danej krajiny.