Konštruktivizmus ako filozofia a sociológia vedy: problémy, možnosti a limity - Sedová, Tatiana
Význam a dopad vedeckého poznania, technických a technologických inovácií. Hlavné trendy v postempirickej filozofii a metodológii vedy. K idei sociálnej podmienenosti vedeckého poznania. Základné interpretácie sociálnej determinácie vedy. Reflexivita ako kľúčový znak sociológie poznania. Význam sociálneho konštruktivizmu.