Charakter a spôsob vedenia vojny v 21. storočí - Volner, Štefan
Parametre zbraní v 20., 21. storčí. Ničivosť - dosah - rýchlosť - presnosť zbraní na začiatku 21. storočia. Vojna na nepriateľskom území, vojna mimo územia nepriateľských štátov, asymetrický nepriateľ na vlastnom území, spoločné bojisko bez hraníc a bojových línií. Klasická konvenčná vojna a moderná vojna, vojna 21. storočia (kognitívna sieťová vojna). Nová teória bezpečnosti.