Zelená kniha o retailových službách v EÚ - Chovancová, Božena
Finančné služby predstavujú jednu z najdynamickejšie sa rozvíjajúcej oblasti služieb vo svete. Preto aj v rámci EÚ bola prijatá koncepcia tvorby jednotného trhu finančných služieb, ktorá našla svoje vyjadrenie v tzv. Zelenej knihe a následne Bielej knihe o politike finančných služieb (2005-2010). Ciele a opatrenia. SEPA-Single euro payment area. Platobné karty.