Profesijné spôsobilosti učiteľov odborných ekonomických predmetov - Šlosár, Rudolf
Popis najdôležitejších spôsobilostí učiteľa odborných ekonomických predmetov: odborná spôsobilosť, pedagogická spôsobilosť, v rámci ktorej sú dôležité kompetencie - psychologisko-pedagogické kompetencie, didaktické kompetencie, diagnostické kompetencie, rétorické a komunikčné kompetencie, manažérske kompetencie, sebareflexívne kompetencie a osobnostná spôsobilosť.