Ekonomický rast v novej ekonomike - Černáková, Ivana
Pojem nová ekonomika, zavedenie pojmu. Investície do informačných a komunikačných technológií. Faktory ekonomického rastu v podmienkach novej ekonomiky. Vplyvom technologického rozvoja sa mení aj povaha inovácií, prevládajú inovácie získané z aplikácie vedy a výskumu. Trvalý ekonomický rast nemožno dosiahnuť bez inovácií výrobkov a služieb, ako aj používaním nových technológií a metód organizácií a riadenia. Zaostávanie SR za EÚ15.