Európsky sociálny fond a možnosti jeho využitia pri podpore zamestnanosti a vzdelávania v novej ekonomike - Vališová, Daša, 1982-
Charakteristika Európskeho sociálneho fondu (ESF), jeho zriadenie, poslanie. Aktivity podporované ESF. Čerpanie prostriedkov z ESF v skrátenom programovom období rokov 2004-2006. Čerpanie prostriedkov z ESF v programovom období rokov 2007-2013. SR bude v tomto období využívať prostriedky z ESF na spolufinancovanie aktivít v rámci dvoch operačných programov - operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia, operačný program Vzdelávanie.