Európske formy podnikania - Hudáková, Mária
Uľahčenie presadenia sa na európskom trhu môžu predstavovať niektoré nové formy podnikania, ktoré boli koncipované za účelom vykonávania podnikateľskej činnosti v rámci Európskej únie. Donedávna závažný problém slobody primárneho etablovania obchodných spoločností v EÚ nachádza riešenie v podobe právnických osôb európskeho charakteru. Takýmito právnickými osobami sú: Európska spoločnosť (Societas Europea), Európske združenie hospodárskych záujmov (European Economic Interest Grouping) a Európske družstvo (Societas cooperativa europea).