Dôležitosť morálky v poznatkovo-založenej ekonomike - Vongrej, Marián
Problematika zneužitia nadobudnutých poznatkov. Zneužitie vedomostí na osobný prospech, ktorý však obmedzuje slobodu a pokoj druhých. Ekonomická kriminalita, najviac páchateľov v tejto oblasti sú ľudia s vysokoškolským vzdelaním. Iba ekonomika s morálnymi princípmi, ktoré sa uplatňujú, môže mať nádej na trvalý úspech. Dehumanizovaná ekonomika, založená na bezohľadnosti, môže mať svoje dočasné vítazstvá, ale z dlhodobého hľadiska by viedla k sociálnym nepokojom.