Komparácia otvorenosti ekonomík v krajinách V4 - Kováčiková, Petra
Vývoj makroekonomického ukazovateľa - otvorenosť ekonomiky v Slovenskej republike a následne jeho porovnanie s vývojom v ostatných krajinách Vyšehradskej štvorky. Výpočet miery otvorenosti ekonomiky. Závislosť SR, ČR, Poľska, Maďarska od zahraničného obchodu. Z komparácie vyplýva, že SR je najotvorenejšou ekonomikou spomedzi krajín V4.