Vybrané makroekonomické funkcie obchodu - Karasová, Katarína
Charakteristika vybraných makroekonomických funkcií obchodu. Základné a doplnkové makroekonomické funkcie obchodu. Doplnkové funkcie obchodu sa dotýkajú základných makroekonomických ukazovateľov. Ide o obchod v úlohe zamestnávateľa (ukazovateľ zamestnanosti) a obchod v úlohe stabilizátora cenovej úrovne (ukazovateľ inflácie).