Transformácia účtovného výsledku hospodárenia podniku na základ dane - Šabíková, Ingrid
Účtovná závierka podnikateľov, ktorá predstavuje komplexný prehľad o uskutočnených udalostiach v účtovnej jednotke za dané obdobie. Výsledok hospodárenia zistený v účtovnej závierke predstavuje východiskový údaj pre zistenie základu dane. V súlade s ustanoveniami o dani z príjmov sa účtovný zisk resp. strata prostredníctvom odpočítateľných a pripočítateľných položiek transformuje na základ dane.