Archivácia účtovných písomností a záznamov - Meluchová, Jitka, 1965-
Zákon o účtovníctve č. 431/2002 Z.z. v znení neskorších predpisov stanovuje rozsah a spôsob vedenia účtovníctva a jeho preukaznosti pre všetky právnické a fyzické osoby, ktoré vykonávajú podnikateľskú alebo inú zárobkovú činnosť podľa osobitných predpisov (napr. Obchodný zákonník), pokiaľ preukazujú pre daňové účely svoje výdavky vynaložené na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie príjmov. Zákon stanovuje povinnosti pri označovaní účtovných záznamov, ich úschove a archivácii po dobu stanovenú lehotami úschovy.