Zhodnotenie podnikateľského prostredia v SR - Šúbertová, Elena
Pozitíva pri podnikateľskej činnosti v SR - nízke priame dane. Daň z príjmov fyzických osôb. Daň z príjmov právnických osôb. Miestne dane. Negatíva pri podnikateľskej činnosti v SR - vysoké nepriame dane a odvody. Daň z pridanej hodnoty. Spotrebné dane. Odvody na zdravotné poistenie. Odvody do sociálnej poisťovne.