Efekty priamych zahraničných investícií vo vzťahu ku konkurencieschopnosti - Kopkáš, Peter
Priame zahraničné investície a ich dopad na rast konkurencieschopnosti ekonomiky. Vplyv PZI na rast HDP, vplyv na obchodnú a platobnú bilanciu, vplyv na zamestnanosť. Ich vplyv je rôzny v jednotlivých štátoch, firmách, či projektoch - môže byť pozitívny i negatívny. Mnohé vlády sa snažia o ich pritiahnutie, mnohé o ich reguláciu, mnohé kombinujú oba prístupy.