Vybrané odvetvia s významným podielom na tvorbe HDP SR a vývoj ich HPH a jej podiele na produkcii za roky 1993 až 2002 vrátane - Valach, Matej
Problematika hrubej pridanej hodnoty (HPH) a jej podielu na vybraných ukazovateľoch za odvetvia s významným podielom na tvorbe HDP SR za roky 1993 až 2002. Autor sa zameriava na odvetvie stavebníctvo, veľkoobchod, pozemná a potrubná doprava, oblasť nehnuteľností. Možno konštatovať, že došlo len k nepatrnému zlepšeniu v zhodnocovaní produkcie ekonomiky ako celku. Je nevyhnutné prijať čo najefektívnejšie opatrenia na zvýšenie podielu HPH, nakoľko každá vyspelá ekonomika sa snaží produkovať tovary s čo najvyššou pridanou hodnotou a zabezpečiť tak svoj rast a zvyšovanie životnej úrovne obyvateľstva.