Využitie národných projektov v oblasti podpory zamestnanosti v SR - Repková, Denisa, 1983-
Pri znižovaní nezamestnanosti zohráva dôležitú úlohu aktívna politika trhu práce, ktorá predstavuje súhrn programov zameraných na zlepšenie prístupu nezamestnaných k trhu práce a pracovným miestam a na efektívne fungovanie trhu práce. Príspevok sa zaoberá hodnotením národných projektov, ktoré boli implementované v rámci aktívnej politiky trhu práce na riešenie problému nezamestnanosti v SR. Programy vzdelávania a prípravy pre trh práce. Využívanie prostriedkov z EÚ, z Európskeho sociálneho fondu.