Vymedzenie charakteru vzdelávania a jeho význam v otázke financovania - Vališová, Daša, 1982-
Prístupy vybraných autorov k problematike typológie statkov, prostredníctvom ktorej je vymedzený charakter vzdelania. Zistenie charakteru služieb vzdelania ako verejného, súkromného, či zmiešaného statku vedie k odvodeniu zodpovednosti za jeho financovanie.