Prospektívna rezerva a ročná strata pri martingálovom modelovaní doživotného poistenia na úmrtie - Šoltésová, Tatiana, 1975-
Bežne platené doživotné poistenie na úmrtie. Aktuárske výpočty. Určovanie prospektívnej rezervy a ročnej straty poisťovne z produktu s použitím netto prístupu, v ktorom sa nezapočítavajú náklady poisťovne. Na modelovanie tejto situácie bola použitá teória martingálov.