Nepriame vplyvy priamych zahraničných investícií na hostiteľskú krajinu - technologické spillovers efekty - Fifeková, Martina
Externality predstavujú nepriame efekty PZI a v zahraničnej odbornej literatúre sú označované pojmom spillovers. Potenciál pre spillovers efekty. Základné vymedzenie spillovers efektov. Spôsoby prenosu spillovrov - tzv. kanály spillovrov. Empirické dôkazy spillovrov. Tabuľka štúdií spillovrov rastu produktivity.