Problematika transferu technológie od zahraničných investorov a jeho nepriame efekty v slovenskej ekonomike - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Význam priamych zahraničných investícií pre reštrukturalizáciu starých priemyselných štruktúr a zastaranej technológie ako aj v transfere nových poznatkov v podobe vedomostných spillovrov. Výskumy s cieľom potvrdiť alebo vyvrátiť pozitívne alebo negatívne efekty transferu technológie na región SVE. Výskum zameraný na transfer technológií na Slovensko. Identifikácia najvýznamnejších faktorov, ktoré ovplyvňujú rozhodovanie firiem o investíciách do technológie. Podmienky používania technológie. Závislosť podielu investícií do technológie od výšky ročných tržieb.