Meranie chudoby na Slovensku - Ošková, Silvia, 1979-
Problematika chudoby a jej merania na Slovensku. Centrom pozornosti sú rozdielne metódy stanovenia hranice chudoby, ktoré sa na Slovensku v poslednom desaťročí využívali. Objektívna chudoba, subjektívna chudoba, porovnanie objektívnej a subjektívnej chudoby.